Letöltések

A programokat mind én írtam, úgyhogy jogi probléma nem merül fel. Free mind.

Color Coder  

Színeket lehet beállítani, és megmondja mi az a konstans, amit a programba be kell írni, hogy ilyen színt adjon pl. egy szines LCD. Megadja 24 bites és 16 bites konstans formátumban is. Az arj-ben forráskód és exe fájl is benne van.
(Windows, CBuilder 6, 16k)
[letöltés]

Caser

Rövidités nélkül case-er lenne, tehat könyvtárakat és fájlokat alakit kis- vagy nagybetűsre úgy, hogy készit egy bat fájlt, ami ren utasitasokat tartalmaz. Utána már csak le kell ezt futtatni. /? megmondja mit tud. Az arj-ben forráskód és exe fájl is benne van.
(Win Console, CBuilder 1, 71k)
[letöltés]

Playlist Maker

Azzal kezdődött, hogy a munkahelyen megelégeltük, hogy az összes földi rádiócsatornán állandóan vagy hirek van, vagy reklám, vagy műsorvezetők majomkodnak, csak egy nincs, zene. Eldöntöttük, hogy az egyik leselejtezet raktárban porosodó számitógépre felteszünk egy tonna mp3-at, és az alábbi módszerrel reggelente nem a rádiót kapcsoljuk be, hanem ezt a gépet, ami egész nap csak azokat a zenéket játsza véletlenszerűen, amiket mi tettunk a gépre, mert szivesen hallgatunk.
Szóval ez a kis console progi a Winamp számára kesziti el a megadott könyvtárban es alkönyvtáraiban található összes mp3 fájlal az inditási listát. Az arhivumban levő play.bat fájlban kell kijavitani az mp3 fájlokat tartalmazó könyvtárat, és a plm.exe, play.bat fájlt a Winamp könyvtárába tenni, az inditópultban meg egy parancsikon kell a play.bat fájlra. Ettől mindig elindul automatikusan a Winamp es elkezdi játszani a könyvtárban levő összes mp3 fájlt véletlenszerűen. Az arj-ben forráskód és exe fájl is benne van.
(Win Console, CBuilder 1, 70k)
[letöltés]

Fájlokban cserélő

Könyvtárban és alkönyvtáraiban levő szűrővel meghatározott fájlokban végez szöveges cserét. A keresési minta is tartalmazhat joker (^) karaktert ami tetszőleges hosszú tetszőleges stringet jelöl. A helyettesitési minta meg tartalmazhat olyan szöveget, amit annyiszor helyettesit be, amilyen méllyen van a fájl a könyvtárstruktúrában az indulási könyvtárhoz képest. Az arj-ben forráskód és exe fájl is benne van.
(Win, CBuilder 1, 165k)
[letöltés]

Pixelmérő

Kiszámolja egy BMP fájl fehér és fekete pixeleinek számát, és egymáshoz viszonyitott arányát. Arra való, hogy területet számitson egy szkennelt felületről, amit alkalmasan átszineztünk valamivel, pl. Paint-el.
(Win, CBuilder 1, 142k) [letöltés]

Táblázat készítő

Az Excel az adatokból képes grafikont rajzolni. Ez a progi pont fordítva műkődik. Rajzolni kell a grafikus felületén egy függvénygörbét, és adattömböt készít belőle. A függvénygörbét be is lehet tölteni bmp-ből, vagy el lehet menteni. Különböző formátumban lehet az adatokat kiiratni, a formátum tetszőlegesen megadható és elmenthető.
(Win, CBuilder 1, 187k)
[letöltés]

Festék színkeverő

Azért írtam, mert nem olyan szinű lett a kikevert festék, mint kellett volna. Ki kellett kisérleteztem milyen szinezőt kell az elcseszett festékhez keverni, hogy olyan legyen, amilyet szerettem volna.
(Win, CBuilder 1, 150k)
[letöltés]

HTML to TXT

Ez a program DOS alatt működik. Kiirtja a HTML parancsokat a fájlból, és csak a szöveg marad. Pl.: "htmtotxt index.htm" előállít egy index.txt fájlt, amiben nincs HTML parancs (<> közötti szöveg). Adom a forráskódot is. Írd át, ha szükséges!
(DOS, Microsoft C++ 7.0, 12k)
[letöltés]

Irregular Verbs

Ezt a programot az angol rendhagyó igék gyakorlására írtam. Windows-os a program. Úgy írtam meg, hogy egér használata nélkül gyorsabban is lehessen használni. Az adatbázist (magukat az igéket) egy text fájlban tartom, ami tetszőlegesen bővíthető. Az arhivum tartalmazza a forráskódot is, amit Borland C++ Builder 1.0 -val lehet lefordítani, de benne van az EXE is.
(Win, CBuilder 1, 152k)
[letöltés]

BMP To Fekete-Fehér

Ez a program úgy képes egy színes BMP fájlt fekete-fehérré alakítani, hogy állítható az a szint, aminél világosabb fehér legyen és aminél sötétebb fekete legyen. Van "preview" és ha jó, akkor el lehet menteni. Ezt is Borland C++ Builder 1.0 -val lehet lefordítani, de benne van az EXE is.
(Win, CBuilder 1, 145k) [letöltés]

Hév menetrend program

Ez a program visszaszámol a "taskbar"-on, és amikor nulla lett az idő, akkor kell elindulni a hévhez, hogy pont elérjük. Meg kell adni neki egy külön fájlban a menetrendet és a sétálás időigényét. A 'MENETREN.HEV' fájlnak a C: gyökérben kell lennie! Ezt is Borland C++ Builder 1.0 -val lehet lefordítani, de benne van az EXE is.
(Win, CBuilder 1, 183k) [letöltés]

TA16

A Silex Kft. legelterjedtebb kezelőhelyét emulálja PC-n. Kell hozzá egy dll is.
(Win, CBuilder 1, 254k) [letöltés]

Menetregisztráló

A gépjármű fedélzeti számitógépéhez készült speciális tachograf funkciót megvalósitó program.
(Win, CBuilder 1, 183k) [letöltés]

CE Frame

PC soros portján érkező adatokat tud triggerelten adott formátumba rendezve és átszámolva kiirni.
(Win, CBuilder 1, 225k) [letöltés]

Motorola HC908 proci bootloader és downloader

A bootloader SmallC(R)-ben van irva, de az S19 fájl forditás nélkül is letölthető. A letöltéshez használhatjuk a www.pemicro.com oldalról letölthető erre alkalmas programot. A bootloader letöltése után valamelyik downloader-el soroson egyszerűen letölthető a PLC program a HC908 prociba. A bootloader reset után 1 másodpercig aktiv, ilyenkor lehet letöltést kezdeményezni. Utána a bootloader elinditja a PLC programot. A downloader PC-n futtatandó. Van benne egy Windows-os és egy DOS-os változat is. A Windows-os XP alatt is müködik, de csak ha elöbb van elinditva a downloader, mint ahogy valami karaktereket tudna küldeni a soros portra. Tehát akkor szabad csak bekapcsolni a PLC-t, ha már a downloader fut. A DOS-os sokkal gyorsabban tölt le. További részlet a PLC_side/history fájlban.
(Win, CBuilder 1, DOS, Borland C++ 3.1, SmallC, 236k) [letöltés]

A csajozás alapjai

A csajozás alapjai txt fájlokban témák szerint.
(97db txt fájl arj-ben, 115k)
[letöltés]

Híradástecnikai Alkatrészek Képes Tájékoztatója IV

Itt van a Híradástecnikai Alkatrészek Képes Tájékoztatója IV (4) Magnetofon alkatrészek kötete. Kiadó: RAVILL Kereskedelmi Válalat, Budapest VI., Népköztársaság útja 53. Ebben a következő típusok kapcsolási rajza és alkatrész listája található:
Csehszlovák gyártmányú magnetofonok
 • Tesla B4
 • Tesla B5
 • Tesla B41
 • Tesla B42
 • Tesla B43/A (Tesla B43A)
 • Tesla B45
 • Tesla B47
 • Tesla B444
 • Tesla B58
 • Tesla B400
 • Tesla URAN
 • Tesla PLUTO
Lengyel gyártmányú magnetofonok
 • Unitra ZK120
 • Unitra ZK125
 • Unitra ZK140
 • Unitra ZK145
Magyar gyártmányú magnetofonok
 • T181
 • T811
 • T922
 • BRG M8
 • BRG M11
 • BRG MK21

Ezt a honlapot PHP program generálja, amit Én magam irtam, ígyhát csoda ha működik.